dinsdag 24 juni 2008

Brilscore

PERSBERICHT:

DUBBEL MYSTERIE IN SEOUL


Zondag laatsleden werd in het World Cup Stadium van Seoul een vreemd object gesignaleerd. Tussen de overwegend rode kledingstukken verscheen plots een groen, wollen item met zwarte strepen en letters in een niet nader te definieren taal. De autoriteiten blijven schaars met het naar buiten brengen van informatie omtrent dit voorval, vooral omdat het plaats vond tijdens de historische kwalificatiematch Zuid-Korea tegen Noord-Korea. Zeventien jaar geleden was het, dat deze match voor de laatst keer werd gespeeld in Seoul.

Aangezien de Noord-Koreaanse voetbalbond had aangedrongen op het verplaatsen van het duel naar een meer neutrale zone (zoals de heenmatch die werd gespeeld in Sjanghai, nvdr.), was het vooral een match die bol stond van de symboliek. Een sectie van de tribunes kleurde overigens wit en hemelsblauw, de kleuren van de vlag voor een verenigd Korea. Het merendeel van de gezangen kwam overigens ook vanuit die richting. Van rivaliteit of, let alone, haat was niets te merken. zowel de spelers op het veld als de volkeren in de tribune waren opvallend vriendelijk voor elkaar. Mensen van Zuid applaudiseerden bij een goede actie van Noord, enzovoort.

Zo komt het dat een buitenstaander wel eens denkt: dit is een enkel volk. Waarom zien de bazen dat niet? Waarom heeft dit volk twee landen nodig als er andere volkeren zijn die er geen hebben?

Behalve dit politiek significant detail, en de mysterieuze aanwezigheid van een groenzwart attribuut (volgens enkele getuigenissen naar alle waarschijnlijkheid een sjaal) had de match niet veel om het lijf.

Er waren wat kansen langs beide kanten. Vooral in de tweede helft hadden die van Pyongyang eigenlijk moeten scoren.

Naar het einde toe had nummer tien Park (niet ManU Park, een andere) een niet te missen kans aan de voet voor die van Seoul, maar gerechtigheid geschiedde: hij schoot hoog over en het bleef nul-nul. De terechte uitslag van een avondwandeling. Een symbool om u tegen te zeggen. U heeft dat mooi uitgedrukt, meneer score. Dat van de politiek en de mensen. Dat rare van die twee landen.

3 opmerkingen:

lies zei

dat groen-zwart wollen object is onlangs ook gesignaleerd in australie....

Juan Bastos zei

vreemd...

wat is het toch?
heeft het een bedoeling?

ik snap het niet

Unknown zei

ik denk dat het een cercle sjaaltje is, heb ik nu de 1ste prijs gewonnen