dinsdag 10 juni 2008

Tom Boonen

Tommeke, wat doe je nu?

Is het van altijd als eerste over die witte streep te vlammen dat je het zitvlak hebt geschuurd aan een spiegelken met wat cocaine op? Je snuift een lijn en heel belgie schreeuwt moord, verkrachting en brand. Levenslang!

En de Hollanders zeggen van tussen hun Amstels, nou leuke gozer die Tom Boonen, daar wil ik wel eens meer naar een feejstje; nog een rondje jongens. Ja als jij betaalt. De Italianen denken hoe is het mogelijk dat we er drie binnenkrijgen van die keeskoppen, hadden we maar Del Piero opgesteld van bij t begin. En de Fransen gaan van, we zijn blij met een punt, want we speelden met de handrem op. En volgende keer misschien Henry laten starten in plaats van die gangster van een Anelka. Domme nech. De Oostenrijkers en de Zwitsers zeggen niets, en hebben gelijk. Misschien smoren ze wel een joint om de pijn te verzachten.

Met andere woorden dames en heren: er zijn ergere dingen dan een glamourcoureur die eens een lijntje cocaine snuift. Als je er even bij stilstaat is dat poeier waarschijnlijk makkelijker te vinden in Monaco dan pakweg bloemsuiker. Daar zit je dan met je coupe fraisen op een terras. "Excuseer meneer. Is dat daar bloemsuiker?" Waarop de verbouwereerde Monegask zijn schouders optrekt en verwonderd antwoordt: "Mais non! Qu'est-ce que tu penses. C'est du coke bien sur! Aaaah, les petits Belges..."

***
Volgens mij is het als volgt gegaan: Stefan Everts, Thierry Boutsen, Pierre Yves Hardenne en Tom Boonen kwamen net van bij de luxehoeren (Thierry trakteerde).

Pierre Yves: Mon dieu, quelle poitrine avait cette fille Suzanne.

Everts: Aha, Pierre, ca was wel n keer de different de dedie van Justine n'espace!

Boutsen: Bien dit, mon cher Stefan. Ton francais a vraiment ameliore apres les dix bouteilles de veuve qu'on a eu. Et les putes bien sur.

Everts: Ah oui, pour la tombe de langue, c'est de supernaft. Les putes et les bubbels...

Pierre Yves: Eh les gars, regarde Tom, il semble un tout petit malade, hahahahaaaaaaa!

Tom: huuhmmmiiuhmmmmmjepeuxplusgfuhgfiuuuuuu

Allen (behalve Tom): Hahahaaaaaaaa

Boutsen: Allez, Pierre Yves, donne lui un peu de mon medecin. C'est dans ma poche gauche.

Waarop Pierre Yves Tommeke meepakt in een poepsjiek hoteltoilet, het deksel op de bril legt, de deur sluit, Thierry's dozeken met het spiegeltje uithaalt, samen met een van Justine haar creditkaarten. Uit een toegevouwen stukje papier haalt hij een wit brokje dat hij plet onder de platte kant van de American express, tweemaal tikt hij ermee op het spiegeltje, waarna hij de kleiner geworden stukjes cocaine verder uiteen duwt met de scherpe kant van de kaart. Nadat het poeier netjes in lijntjes is gelegd, rolt Pierre Yves een 50 euro bankbiljet op tot een fijn kokertje en snuift hij twee van de vier lijntjes op. In elk neusgat eentje. Daarna heeft hij het rolleke door aan Tom met de historische woorden: Allez Tom, c'est a toi.

Niet veel later verlaten twee gelukkige vrienden met vaste tred het marmer van de inkomhal.

En buiten rijden de Ferrari's af en aan. Geheel terug de oude zegt Tom: Zo een wil ik, maar dan in 't zwart.

***

Trouwens net gelezen dat Frank Vandenbroucke zegt dat je trager rijdt met cocaine. En hij kan het weten. Van een betrouwbare bron gesproken...

Weten we eensklaps hoe het komt dat Frank nooit de ronde van Frankrijk heeft gewonnen.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Hij is te rock 'n' roll voor een wielrenner.

Een minderjarige neuken
Coke snuiven
lambo in de prak rijden
met een TT 180 rijden waar je maar 90 mag

hij moet maar in een populaire rockband spelen, dan geraakt hij daar allemaal mee weg, meer zelfs, het zou zelfs voor een boost in de cdverkoop zorgen...

Juan Bastos zei

Had ik geweten dat een coureur een leven vol rock en roll kon leiden, ik was er zelf ene geworden...